Rusko vyslalo do Donbasu ďalšiu humanitárnu zásielku

Na rusko-ukrajinskú hranicu v piatok ráno dorazila ďalšia kolóna vozidiel s ruskou humanitárnou pomocou pre obyvateľov povstaleckých zón v ukrajinskom Donbase. Na prechode Doneck-Izvaryne sa začalo podľa ruskej agentúry TASS colné odbavenie nákladu o celkovej váhe tisíc ton, v ktorom sú najmä potraviny a stavebný materiál.

31.10.2014 07:15
debata (70)

Asi stovka nákladných automobilov po odbavení odíde s nákladom do Donecka a do Luhanska. Podľa agentúry TASS sa do colných procedúr zapojili ako ruskí, tak aj ukrajinskí pohraničníci a colníci. Na mieste sú aj tímy pozorovateľov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie, ktoré zásielku vyslalo, dostane ešte do konca týždňa obyvateľstvo Donbasu ďalšie dve tisícky ton humanitárnej pomoci.

Už skôr Rusko na východ Ukrajiny vyslalo náklad potravín, liekov, elektrických generátorov a stavebnín s celkovou váhou okolo šesť tisíc ton.

Podľa vodcu proruských radikálov Igora Strelkova sa na území kontrolovanom radikálmi priživujú na distribúciu ruskej pomôcť zločinecké gangy, ktoré sa humanitárnej pomoci podvodne splnomocňujú a speňažujú ju Strelkov vo štvrtok na tlačovej konferencii v Moskve povedal, že ide o masový jav, ktorému chcú velitelia povstaleckých oddielov čeliť zriadením vlastnej distribučnej siete.

70 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #doneck #Ukrajina #Donbas #Luhansk #humanitárny konvoj