Zdravotníčky v USA chystajú štrajk pre slabú ochranu pred ebolou

Americké zdravotné sestry organizujú štrajk na protest proti údajne nedostatočnej ochrane zdravotníckeho personálu pri liečbe pacientov s ebolou. Zväz zdravotných sestier so sídlom v Kalifornii oznámil, že okrem štrajkov pripravuje aj ďalšie formy protestov v snahe zabezpečiť pre svoje členky lepšiu ochranu.

31.10.2014 07:30
Ebola, Nina Phamová, Dallas, texas, nemocnica, USA Foto:
Zdravotníčka Nina Phamová, prvá nakazená ebolou v USA.
debata

V USA sa už vírusom eboly nakazili dve zdravotníčky, ktoré liečili Thomasa Duncana z Libérie. Kým Duncan zomrel, obe sestry sa z vážnej infekčnej choroby uzdravili. „Sestry ochotné stáť pri pacientoch či už s chrípkou, ebolou alebo rakovinou sú teraz vystavené hrozbe nakazenia úplne nechránené,“ konštatovala Rose Ann DeMorová, riaditeľka Národného zväzu zdravotných sestier.

Štrajk chcú sestry usporiadať v polovici novembra v kalifornskom Sacramente a hlavnom meste Washingtone. Formou protestu má byť aj dobročinná aukcia bicyklov v mnohých amerických mestách, ktorej výťažok má prispieť na nákup zdravotných ochranných pomôcok. Do protestu sa má zapojiť 18-tisíc amerických zdravotníčok.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #štrajk #zdravotné sestry #ebola