Zeman šokoval poslucháčov rozhlasu, v rozhovore nešetril vulgarizmami

Český prezident Miloš Zeman sa u našich susedov opäť postaral o veľký rozruch. Spôsobil ho jeho vystúpenie v Českom rozhlase, v ktorom svojským spôsobom okomentoval služobný zákon, ktorý chce napadnúť na Ústavnom súde.

02.11.2014 21:58
Miloš Zeman Foto: ,
Český prezident Miloš Zeman sa dostal do stredobodu pozornosti svojím vystúpením v Českom rozhlase.
debata (138)

Podľa Zemana je služobný zákon plný chýb a pre vládu je tak machuľou na inak dobre odvedenej práci novej vlády.

"Vláda urobila jednu chybu, že podľahla pánovi Kalouskovi a skur…la služobný zákon,“ nešetril kritikou Zeman. Podľa neho je problematický odklon od pôvodného návrhu. Nebol to však jediný vulgarizmus, ktorý počas svojho vystúpenia použil, čo od hlavy štátu čakal len málokto.

Český rozhlas, ktorý rozhovor s prezidentom priniesol, sa bráni, že vulgarizmom nemal ako zabrániť. „Nemohli sme to nijako ovplyvniť, pretože sme vysielali naživo,“ povedal hovorca rozhlasu Jiří Hošna.

Moderátor upozorňoval, že vulgarizmy sú nevhodné

Český rozhlas je presvedčený, že pri vysielaní nepochybil. „Moderátor Jan Pokorný splnil svoju povinnosť, že prezidenta na nevhodnosť niektorých slov upozornil,“ povedal Hošna.

Zeman v nedeľných Hovoroch z Lán okrem kritiky služobného zákona použil vulgarizmy aj v iných témach. Urobil tak napríklad na adresu ruskej punkovej skupiny Pussy Riot pri preklade názvu skupiny do češtiny a pri hodnotení ich textov. Použitie vulgárneho slovníka odôvodnil tým, že takým štýlom rozpráva šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Pražská kaviareň má rada pána Schwarzenberga, tak som sa chcel votrieť do priazne pražskej kaviarne,“ cituje vyjadrenie prezidenta Zemana portál iDnes.cz.

138 debata chyba
Viac na túto tému: #vulgarizmy #Milož Zeman #Český rozhlas