Maďari demonštrovali proti šéfke daňového úradu

V Budapešti v nedeľu protestovalo približne 10-tisíc demonštrantov, ktorí požadovali odstúpenie šéfky daňového úradu Ildikó Vidovej.

09.11.2014 21:26
debata (21)

Dôvodom je fakt, že Spojené štáty ju pre podozrenia z korupcie zaradili na zoznam neželaných osôb. Protest prebehol pred budovou ministerstva hospodárstva v centre Budapešti.

Vidová nedávno priznala prítomnosť svojho mena na americkom zozname ľudí, ktorým úrady USA zakázali vstup do krajiny. V stredu zverejnenom rozhovore pre denník Magyar Nemzet Vidová priznala, že dôvodom sú podozrenia z korupcie, ktoré však ona sama poprela.

Potvrdila však, že zákaz vstupu na územie USA sa okrem nej týka aj ďalších jej kolegov z úradu. Vidová v tejto veci podotkla, že vláda premiéra Viktora Orbána vie o celej situácii, pričom poprela záujem rezignovať. O krokoch voči jej osobe sa dozvedela prostredníctvom listu z amerického veľvyslanectva v Budapešti.

Spojené štáty pred dvoma týždňami potvrdili, že v októbri zakázali vstup na svoje územie šiestim občanom Maďarska. Mená dotknutých osôb však oficiálne nezverejnili.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #USA #Ildikó Vidová