V Británii odhalili gang: Predali tehotnú Slovenku na sobáš

Britská polícia zatkla 13 ľudí pre podozrenie z účasti v gangu, ktorý predal dvadsaťročnú Slovenku na sobáš s mužom, ktorému hrozilo vyhostenie z Veľkej Británie. Tehotnú ženu tiež chceli prinútiť k potratu, informoval spravodajský server BBC News.

13.11.2014 13:36
Veľká Británia, polícia Foto: ,
Členovia gangu mali prinútiť tehotnú Slovenku vydať sa za muža, ktorému hrozilo vyhostenie, podľa práva šaría. /Ilustračná foto/
debata (2)

Slovenka v 25. týždni tehotenstva priletela v máji na letisko Luton s plánom navštíviť svoju sestru. Na letisku na ňu čakal muž, ktorý tvrdil, že je priateľ jej sestry a odviezol ju do mesta Failsworth. Žena v tú chvíľu netušila, že sa stala obeťou obchodníkov s ľuďmi.

Podľa polície gang z oblasti Manchesteru zorganizoval svadbu slovenskej občianky s mužom, ktorému hrozila deportácia. Pár zosobášili v meste Rochdale v júli podľa islamského práva šaría.

Slovenku priviedli do nemocnice na potrat

Slovensku neskôr dokonca iná žena odviedla do nemocnice, vystupovala tam ako tlmočníčka a lekárom povedala, že tehotná žena chce podstúpiť umelé prerušenie tehotenstva.

V nemocnici však privolali nezávislého tlmočníka a aj políciu. Až potom vyšlo najavo, že Slovenka sa vydala „proti svojej vôli“ a vyhliadky na potrat ju „desia“.

Polícia zadržala desať mužov a tri ženy vo veku od 24 do 57 rokov. Sú podozriví z rôznych zločinov, vrátane obchodovania s ľuďmi a sprisahania s cieľom porušiť imigračné zákony.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #polícia #obchod s ľuďmi