Obama: USA a EÚ neplánujú sankcie proti Rusku

Spojené štáty a Európska únia zostrenie sankcií proti Rusku kvôli ukrajinskej kríze zatiaľ neplánujú. Doterajšie opatrenia stačia.

16.11.2014 09:53
Barack Obama Foto: ,
Americký prezident Barack Obama.
debata (30)

Avšak budú ďalej zvažovať možný ďalší tlak na Moskvu v prípade potreby. Podľa agentúry DPA to povedal americký prezident Barack Obama počas summitu skupiny G20 v austrálskom Brisbane.

USA by podľa šéfa Bieleho domu dali prednosť tomu, aby Rusko nebolo naďalej izolované. Kým ale ruský prezident Vladimir Putin bude porušovať medzinárodné právo, zostane to tak. Obama mu to vraj povedal pri stretnutiach v Brisbane aj počas predchádzajúceho summitu Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC) v Pekingu.

Takisto britský premiér David Cameron podľa agentúry Reuters uviedol, že Európa a Spojené štáty dali Putinovi jasne najavo, že jeho krajina bude izolovaná, ak sa kríza okolo Ukrajiny nevyrieši. „Myslím, že Rusko musí vedieť, že medzi Amerikou a Európskou úniou je skutočná jednota ohľadne toho, že nepripustíme nejaký trvalý, zamrznutý konflikt na európskom kontinente,“ vyhlásil.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #G20 #USA #Barack Obama #protiruské sankcie