Zeman: Rozhodnutie Rady ČRo o vulgarizmoch sa ma priamo netýka

Podľa prezidenta Miloša Zemana sa ho rozhodnutie Rady Českého rozhlasu ohľadne vulgarizmov v Hovoroch z Lán bezprostredne netýka. Záležať bude na tom, čo s rozhodnutím urobia redaktori rozhlasu, povedal vo štvrtok v tadžickom Dušanbe českým novinárom Zeman.

27.11.2014 07:25
Miloš Zeman, Česko, prezident Foto: ,
Český prezident Miloš Zeman.
debata (3)

Zeman reagoval na stredajší výrok Rady ČRo, podľa ktorej bol vulgárnymi výrazmi v relácii Hovory z Lán porušený zákon aj kódex rozhlasu. Kompetentní uznali výnimočnosť situácie a vyzvali rozhlas, aby do budúcnosti podobnej situácii zabránil a dodržal kódex.

„Mňa sa bezprostredne toto rozhodnutie rozhlasovej rady netýka, závisí na tom, čo s tým urobia redaktori. Podľa mojich informácií si oni želajú pokračovať v nezmenenom formáte v Hovoroch z Lán,“ povedal Zeman.

„Išlo o preklad vulgárneho slova, ale ten, kto ho preloží, nie je sám neslušný. To isté sa týkalo jedného výroku pána Schwarzenberga,“ poznamenal prezident.

Dodal, že skupina Pussy Riot nestojí za to, aby o nej hovoril dvakrát. „A okrem toho môj presný preklad ich názvu už snáď všetci poznajú, tak nepredpokladám, že o tejto skupine budem ešte niekedy hovoriť,“ doplnil.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Zeman #rozhlas #etický kódex #vulgarizmy