Stovky Nemcov sa rozlúčili s hrdinskou študentkou

Davy Nemcov sa v stredu naposledy rozlúčili so študentkou Tugce Albayrakovou, ktorá zomrela na následky zranení utŕžených pri bránení dvoch dievčat. Tie osudnú noc 15. novembra v meste Offenbach neďaleko Frankfurtu nad Mohanom obťažovala skupina mužov.

03.12.2014 18:40
Nemecko, Tugce Albayraková, pohreb Foto: ,
Tugce Albayraková
debata (8)

Študentka pedagogiky podľa nemeckých médií začula, ako na toalete reštaurácie rýchleho občerstvenia niekto volá o pomoc. Skupina mužov tam údajne obťažovala dve tínedžerky, a Albayraková ich prišla brániť.

Jeden z mužov ju vraj neskôr napadol na parkovisku a udrel kameňom alebo pálkou do hlavy. Albayraková potom upadla do kómy. Zomrela minulý piatok v deň svojich 23. narodenín po tom, čo rodina súhlasila, aby ju lekári odpojili od prístrojov.

Pohreb študentky Tugce Albayrakovej, ktorá... Foto: SITA/AP, Michael Probst
Tugce Albayraková, Nemecko, pohreb Pohreb študentky Tugce Albayrakovej, ktorá chcela zachrániť dievčatá pred obťažujúcimi mužmi.

Stovky smútiacich v stredu navštívili smútočný obrad v mešite vo Wächtersbach, kde sídli miestny turecko-islamský spolok. Na smútočnej rozlúčke sa zúčastnili aj predseda hesenskej vlády Volker Bouffier a turecký veľvyslanec v Nemecku Hüseyin Avni Karslioglu.

Pohreb Tugce Albayrakovej. Foto: SITA/AP, Michael Probst
Nemecko, Tugce Albayraková, Pohreb Tugce Albayrakovej.

Po obrade telo mladej ženy previezli na pochovanie do jej neďalekej domovskej obce Soden-Salmünster. Podľa agentúry DPA sa pohrebu zúčastnilo asi 1 500 ľudí.

Kvôli incidentu je vo väzbe 18-ročný mladík. Spolkový prezident Joachim Gauck uvažuje, že dievčaťu udelí posmrtne medailu.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vražda #napadnutie #obeť #Hrdina