Do Donbasu dorazil ďalší humanitárny konvoj z Ruska

Do nepokojnej oblasti Donecka a Luhanska dorazil v nedeľu popoludní v poradí desiaty humanitárny konvoj vyslaný z Ruska.

20.12.2014 16:01 , aktualizované: 21.12.2014 19:22
debata (133)

Na východ Ukrajiny prišlo 180 nákladných vozov, ktoré do oblastí kontrolovanými proruskými separatistami doviezli celkovo 1 400 ton materiálu. Konvoj potom zamieril späť, informovala agentúra Interfax.

Kolóna vyrazila skoro ráno z Rostovskej oblasti na juhozápade Ruska, potom sa rozdelila na dve podobne veľké časti. „Do Donecka dorazilo zhruba 90 nákladných automobilov so zásobami jedla, stavebným materiálom a lieky,“ uviedlo podľa serveru sputniknews.com ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Druhá časť konvoja doviezla ten istý náklad do Luhanska.

Po ceste podľa ministerstva nestretli ani jednu zo skupín mimoriadnej situácie a nedošlo k žiadnym incidentom.

Kyjev v minulosti Moskvu obvinil, že v konvojoch dodáva povstalcom zbrane a posily. Rusko tieto obvinenia opakovane odmietlo. Novinári, ktorí podľa agentúry TASS mali možnosť do vozov nahliadnuť, uviedli, že medzi nákladom je spomínané jedlo, stavebný materiál či vianočné stromčeky alebo darčeky.

Pred nedeľnou dodávkou Moskva od začiatku augusta vyslala do Donbasu deväť humanitárnych konvojov, ktoré dopravili okolo 12-tisíc ton nákladu.

133 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #humanitárny konvoj