Bývalého amerického prezidenta Busha staršieho hospitalizovali

Bývalého prezidenta Spojených štátov Georgea Busha staršieho hospitalizovali v Texase kvôli dýchacím ťažkostiam.

24.12.2014 09:49
George Bush starší Foto: ,
Na svoju deväťdesiatku sa americký exprezident George Bush starší rozhodol zopakovať narodeninový zoskok spred piatich rokov.
debata (8)

Oznámil to hovorca 41. amerického prezidenta Jim McGrath.

Deväťdesiatročného Busha previezla sanitka do nemocnice v Houstone na pozorovanie. Podľa hovorcu ide skôr o preventívne opatrenia kvôli vzniknutej dýchavičnosti.

George Bush starší bol americkým prezidentom v rokoch 1989 až 1993. Vlani v januári bol prepustený z nemocnice, kde strávil kvôli liečbe bronchitídy dva mesiace. Hoci v jednej chvíli sa členovia rodiny už zhromaždili okolo pacientovho lôžka v obave z blížiacej sa smrti, exprezident nakoniec svoje júnové deväťdesiatiny oslávil tradičným zoskokom padákom, hoci sa kvôli problémom s nohami pohybuje na vozíku. Z vrtuľníka vyskočil v tandeme s bývalým výsadkárom.

Bush starší prvýkrát vyskočil z lietadla počas druhej svetovej vojny, keď jeho lietadlo bolo nad Pacifikom zostrelené. Neskôr sa rozhodol pre zoskok k svojim 75. narodeninám a následne takto slávil životné jubileum v päťročných intervaloch. Podľa médií má na konte celkovo osem zoskokov.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #George Bush