Bývalý americký prezident Bush starší zostáva v nemocnici

Bývalý americký prezident George Bush starší, ktorého v utorok večer prijala nemocnica v texaskom Houstone kvôli dýchavičnosti, zostane najmenej do konca víkendu hospitalizovaný. Lekári už ale začali pripravovať jeho prepustenie, oznámila v sobotu kancelária 41. amerického prezidenta.

28.12.2014 09:20
George Bush starší, prezident, USA Foto: ,
Deväťdesiatročného Busha prijala houstonská nemocnica na pozorovanie po tom, čo sa u neho prejavili dýchacie ťažkosti.
debata (13)

Deväťdesiatročného Busha prijala houstonská nemocnica na pozorovanie po tom, čo sa u neho prejavili dýchacie ťažkosti. Bushov hovorca Jim McGrath sa o žiadnych ďalších zdravotných problémoch nezmienil.

Vo štvrtok za Bushom starším prišla na vianočnú návštevu jeho manželka Barbara spolu so synom Neilom a nevestou Máriou.

„Zdravotná situácia prezidenta Busha sa zlepšila do tej miery, že lekári začali diskutovať o termíne jeho prepustenia. V houstonskej metodistickej nemocnici ale zostane cez víkend na ďalšie pozorovania,“ uviedol McGrath podľa agentúry Reuters.

George Bush starší bol americkým prezidentom v rokoch 1989 až 1993. Vlani v januári bol prepustený z nemocnice v Houstone, kde strávil kvôli liečbe bronchitídy dva mesiace. V jednej chvíli sa síce členovia rodiny už zhromaždili okolo pacientovho lôžka v obave z blížiacej sa smrti, exprezident nakoniec svoje júnové deväťdesiatiny oslávil tradičným zoskokom padákom, hoci sa kvôli Parkinsonovej chorobe a ťažkostiam s nohami pohybuje na vozíku. Z vrtuľníka vyskočil v tandeme s bývalým výsadkárom.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #nemocnica #George Bush