AirAsia má opäť problém, lietadlo zišlo z dráhy a skončilo v bahne

Jedno z lietadiel premávajúcich pod značkou malajzijského dopravcu AirAsia v utorok počas pristávania v meste Kalibo na Filipínach zišlo z dráhy a uviazlo v bahne, nikto zo 159 cestujúcich a členov posádky však podľa dostupných informácií neutrpel zranenia.

30.12.2014 16:30
AirAsia, lietadlo, letisko, Indonézia,... Foto: ,
Jedno z lietadiel premávajúcich pod značkou malajzijského dopravcu AirAsia v utorok počas pristávania v meste Kalibo na Filipínach zišlo z dráhy.
debata (3)

Stroj typu Airbus A320–200 patriaci aerolíniám AirAsia Zest so sídlom na Filipínach podľa miestnych predstaviteľov priletel z Manily vo veternom počasí. Cestujúci z lietadla vystúpili pomocou núdzových šmykľaviek.

Hovorca filipínskeho úradu civilného letectva Eric Apolonio informoval, že letisko zostane uzavreté, kým sa uviaznutý airbus nepodarí odtiahnuť. Udalosť sa stala po tom, ako z južných a stredných Filipín v utorok hlásili najmenej 31 mŕtvych a sedem nezvestných v dôsledku tropickej búrky, ktorá vyvolala zosuvy pôdy a náhle povodne.

Letisko v meste Kalibo ležiace 350 kilometrov južne od Manily slúži návštevníkom vyhľadávaného plážového strediska Boracay.

Indonézsky pátrací tím v utorok vylovil prvých 40 tiel pasažierov z lietadla AirAsia, ktoré sa v nedeľu zrútilo do Jávskeho mora pri ostrove Borneo. Airbus A320–200 so 155 osobami na palube zmizol počas letu z indonézskej Surabaye do Singapuru.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #problém #Filipíny #AirAsia