Brutálne domáce násilie v Kanade: Polícia rieši hromadnú vraždu

Deväť mŕtvych ľudí vrátane dvoch detí objavila polícia na troch miestach v západokanadskom meste Edmonton. Podľa policajtov sa osem z nich stalo obeťami masovej vraždy, deviatym mŕtvym je predpokladaný páchateľ, ktorý spáchal samovraždu.

31.12.2014 09:14
Edmonton, Kanada, vražda Foto: ,
Členovia policajného tímu vynášajú telá obetí z domu, v ktorom došlo k masovej vražde.
debata

Podľa vyšetrovateľov ide o brutálny prípad domáceho násilia. Podozrivý muž má už na polícii z minulosti množstvo záznamov.

Ako prvú našla v pondelok polícia mŕtvolu 37-ročnej ženy v byte v južnej časti Edmontonu, kam dorazila hliadka po tom, čo susedia nahlásili ozývajúcu sa streľbu. Na severozápade mesta o niekoľko hodín neskôr policajti objavili telo dievčaťa, chlapca, troch žien a dvoch mužov, ktorí majú s prvou obeťou spojitosť. Žiadne z detí nemalo ani desať rokov.

V prípade prvej obete už pitva dokázala zastrelenie, ďalšie telá budú súdni patológovia skúmať vo štvrtok. Podľa niektorých kanadských médií sú všetky obete vietnamského pôvodu.

Domnelý páchateľ má na polícii záznamy

Mŕtvolu domnelého páchateľa polícia našla v utorok v reštaurácii v obci Fort Saskatchewan 25 kilometrov od Edmontonu a jeho smrť vyšetruje ako samovraždu. „Tieto udalosti zrejme nemajú spojitosť s organizovaným zločinom, ide skôr o tragický dôsledok domáceho násilia,“ povedal novinárom miestny policajný šéf Rod Knecht.

Podľa neho bol čin zrejme starostlivo naplánovaný. Jeho predpokladaným páchateľom je muž, ktorý je polícii dobre známy z minulosti, jeho prvý kriminálny záznam siaha až do roku 1987. Príbuzní o ňom vraj tvrdili, že trpí depresiami a má samovražedné sklony.

V domácnosti, v ktorej zomrelo sedem ľudí, vykonali policajti v uplynulých dvoch rokoch najmenej dva zásahy a to kvôli domácemu násiliu. Konkrétnu spojitosť medzi mŕtvymi polícia nezverejnila.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #domáce násilie #Kanada