Z mora vytiahli ďalšie telá obetí leteckého nešťastia v Indonézii

Necelý týždeň od pádu lietadla malajzijského dopravcu AirAsia do Jávskeho mora sa počet nájdených obetí zvýšil na 30, pričom niektoré z nich boli stále pripútané ku sedačkám.

02.01.2015 07:37 , aktualizované: 16:29
Indonézia, lietadlo Foto: ,
Indonézski záchranári a policajti nesú telo obete leteckého nešťastia v Indonézii.
debata

Podľa oficiálnych zdrojov pátracie skupiny v piatok vytiahli z vody 21 tiel, zatiaľ čo štyroch mŕtvych vrátane jedného zo stevardov a 12-ročného chlapca medzičasom identifikovali a odovzdali pozostalým. Na mnohých z najnovších nálezov má zásluhu vyslaná loď amerického vojenského námorníctva. V oblasti pri ostrove Borneo sa nachádzajú taktiež plavidlá z Indonézie, Malajzie a Singapuru, ktorých posádky prehľadávajú morské dno v snahe lokalizovať vrak airbusu a takzvané čierne skrinky. Úspešnosť pri hľadaní obetí sa zvýšila i napriek veternému a daždivému počasiu typickému pre monzúnové obdobie.

Lietadlo typu Airbus A320–200 so 162 cestujúcimi a členmi posádky zmizol v nedeľu počas letu z indonézskej Surabaye do Singapuru. Okrem Indonézanov boli na palube aj traja Juhokórejčania, Singapurčan, Malajzijčan a Brit ako aj kopilot s francúzskym občianstvom. Krátko predtým, ako dispečeri s lietadlom stratili kontakt, piloti žiadali o zmenu výšky pre nepriaznivé počasie, vzhľadom na hustú premávku však nedostali povolenie. Airbus bol v tom čase približne v polovici letu. Prinajmenšom jedno z nájdených tiel malo na sebe záchrannú vestu, čo vyvoláva nové otázky o tom, ako sa nehoda odohrala.

debata chyba
Viac na túto tému: #obete #lietadlo #indonézia #AirAsia