V Paríži sa znovu strieľalo, pri Lyone vybuchla nálož

Policajtka zranená pri rannej streľbe na parížskom predmestí svojim zraneniam podľahla. Polícia zatiaľ nepotvrdila súvislosť tohto incidentu sa stredajším atentátom v redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo.

08.01.2015 09:25 , aktualizované: 12:53
Paríž, streľba Foto: ,
Pri streľbe v parížskej časti Montrouge sa zranili dvaja ľudia.
debata (45)

Na miesto streľby vyrazila elitná jednotka francúzskej polície a prehľadala jeden dom. Neskôr policajné vozy odišli. Na mieste bol zatknutý jeden muž, ale nebol to strelec.

Incident začal dopravnou nehodou na južnom predmestí Montrouge, ku ktorej privolali mestskú políciu a správu ciest. Krátko po ich príchode sa ozvala streľba a dvaja ľudia pri nej boli ťažko zranení. Jednou z nich bola členka mestskej polície, ktorá neskôr zraneniam podľahla. Druhým zasiahnutým bol podľa upresnených informácií pracovník správy komunikácií.

Na miesto okamžite prišiel minister vnútra Bernard Cazeneuve, ktorý povedal, že útočník je stále na úteku. Cazeneuve ráno odišiel z krízovej schôdzky zvolanej kvôli stredajším udalostiam do Elyzejského paláca.

Strelec z miesta utiekol autom, ktoré neskôr nášli v Arcueil južne od Paríža. Polícia uzavrela tamojšiu stanicu. Do Montrouge vyrazila jednotka rýchleho nasadenia a jej členovia vraj prehľadali jeden dom. Neskôr vozy z miesta odišli.

Server Le Parisien tvrdí, že zatknutý bol 52-ročný muž, mal na sebe nepriestrelnú vestu a revolver a pušku. Polícii je známy ako páchateľ trestnej činnosti.

Blízko Lyonu vybuchla pri mešite nálož

Pri Lyone nahlásili ráno explóziu pred reštauráciou, ktorá sa nachádza v blízkosti mešity. Zatiaľ nie je preukázaná spojitosť so stredajším atentátom na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo.

Explóziu nahlásili skoro ráno z Villefranche neďaleko Lyonu. Zatiaľ je známe len to, že nikto nebol zranený. Miestny úrad incident považuje za trestný čin.

Už v stredu večer v Port-la-Nouvelle na juhu Francúzska niekto strieľal v tamojšej modlitebni približne hodinu po ukončení modlitieb. Ani tam nebol nikto zranený. Na modlitby tam pravidelne chodí okolo 50 ľudí.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #streľba