V mori našli trup indonézskeho lietadla

Jedna zo singapurských vojenských lodí prehľadávajúcich oblasť Jávskeho mora, kam sa koncom decembra zrútilo lietadlo AirAsia so 162 osobami, lokalizovala jeho trup, čo predstavuje ďalší úspech po nájdení a vyzdvihnutí oboch takzvaných čiernych skriniek v uplynulých dňoch.

14.01.2015 14:33
lietadlo, Airasia, Indonézia Foto: ,
Na snímke ukazujú časť lietadla AirAsia počas tlačovej konferencii v Jakarte.
debata (1)

O najnovšom náleze v stredu informoval prostredníctvom siete Facebook singapurský minister obrany Ng Eng Hen, ktorý zverejnil taktiež zábery potopeného vraku. Hovorca indonézskeho vojenského námorníctva Manahan Simorangkir povedal, že k dispozícii sú zábery časti vraku s rozmermi 20 krát sedem krát tri metre, nedokázal však potvrdiť, že je ňou naozaj trup.

Lietadlo AirAsia typu Airbus A320–200 so 162 cestujúcimi a členmi posádky zmizlo 28. decembra počas letu z indonézskej Surabaye do Singapuru pri Borneu. Krátko predtým, ako dispečeri s lietadlom stratili kontakt, piloti žiadali o zmenu výšky pre nepriaznivé počasie. V mori sa doteraz podarilo nájsť telá 48 obetí, ako aj viaceré časti lietadla vrátane oboch zariadení zaznamenávajúcich údaje o lete a hlasovú komunikáciu posádky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #malajzijské lietadlo #AirAsia