Islamisti z Boko Haram uniesli v Kamerune osemdesiat ľudí

Islamisti z hnutia Boko Haram uniesli v Kamerune skupinu približne 80 ľudí, medzi ktorými boli aj deti. Agentúre Reuters to oznámili kamerunskej vládne a armádne zdroje.

18.01.2015 18:35
Boko Haram Foto: ,
Muž drží ceduľku s nápisom Zastavte Boko Haram na shromáždení na podporu čadských vojakov mieriacich do Kamerunu v boji proti Boko Haram.
debata (1)

Útočníci pri únose tri osoby zabili. Incident sa stal na severe Kamerunu v dedine Mabass, kam bojovníci Boko Haram prenikli z Nigérie.

Nemenovaný kamerunský dôstojník agentúre Reuters povedal, že medzi unesenými je 30 dospelých a približne 50 detí vo veku medzi 10 a 15 rokmi.

Na sever Kamerunu vyšlo v sobotu niekoľko stoviek obrnených vozidiel a tankov čadskej armády, ktorá má proti útokom oddielov Boko Haram oblasť chrániť. Akcie islamistov sa v poslednej dobe rozšírili z Nigérie do oblasti Čadského jazera a do hraničných oblastí Čadu a Kamerunu.

Islamisti z Boko Haram bojujú od roku 2009 proti nigérijskej centrálnej vláde a požadujú zriadenie chalifátu, ktorý bude spravovaný podľa zásad islamského práva šaría. Vlani spáchala táto organizácia asi 100 teroristických útokov, pri ktorých zahynulo vyše 3000 ľudí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Boko Haram #islamisti #Kamerun