Putin: Rusko vyvíja nové zbrane, vyzerajú ako zo sci-fi filmov

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok deklaroval potrebu posilniť a zmodernizovať ruskú armádu v záujme ochrany suverenity krajiny. Ruský líder v tejto veci poukázal na hrozby zo strany iných krajín a najmä USA, ktoré sa podľa neho snažia podmaniť si Rusko.

21.01.2015 07:35
Vladimir Putin Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin deklaroval snahu posilniť ruskú armádu.
debata (462)

Spomenul okrem iného aj minuloročné zvrhnutie proruského prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyča. Podľa Putina Američania stáli aj za protestmi proti jeho osobe spred troch rokov.

V tejto súvislosti uviedol, že Rusko vyvíja pre svoju obranu nové zbrane. Tie majú zaručiť bezpečnosť krajiny bez veľkých nákladov a zapojenia sa do pretekov v zbrojení so Západom, keďže do úvahy je podľa neho potrebné brať súčasnú hospodársku situáciu. Putin však tvrdí, že videl niektoré zo zbraní a údajne vyzerajú ako z vedecko-fantastických filmov.

„Budeme pokračovať v posilňovaní našich ozbrojených zložiek ako celku, aby boli moderné, mobilné, dobre vyzbrojené a schopné plniť hlavnú úlohu – neutralizovať riziká a potenciálne politické hrozby pre bezpečnosť našej krajiny. Vidíme, ako iné krajiny sú otvorené vo veci ich geopolitických cieľov a neváhajú zasiahnuť do záležitosti nezávislých krajín, kým samé rozširujú a zlepšujú svoj vojenský arzenál. Míňajú na armádu oveľa viac ako my. My dokážeme a musíme na túto výzvu reagovať,“ povedal prezident Ruska.

462 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #armáda #Vladimir Putin #zbrojenie