Stoltenberg: Na Ukrajine je ruská ťažká výzbroj. Chce sa stretnúť s Lavrovom

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg je pripravený pre vyhrotenie bojov na Ukrajine stretnúť sa vo februári s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom. Stoltenberg to vyhlásil počas návštevy Prištiny. Stretnutie s Lavrovom by sa malo konať v Mníchove.

23.01.2015 17:50
Jens Stoltenberg Foto: ,
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg deklaroval snahu stretnúť sa s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.
debata (349)

K súčasnému dianiu na východe Ukrajiny, kde opäť dochádza k tuhým bojom medzi armádou a proruskými separatistami, Stoltenberg poznamenal, že sa tam „podstatne zvýšila ruská ťažká výzbroj“. „Hovoríme o tankoch, obrnených autách, delostrelectve, pokročilých systémoch vzdušnej obrany,“ podotkol v rozhovore.

O opätovnej prítomnosti protivzdušných systémov či systémov elektronického boja, ktré na Ukrajine v minulosti sprevádzali presuny ruských síl, už vo štvrtok hovoril vrchný veliteľ síl NATO v Európe, americký generál Philip Breedlove. Nepotvrdil však údaje ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, ktorý v stredu uviedol, že hranice jeho krajiny prekročilo 2-tisíc ruských vojakov s dvoma stovkami kusov obrnenej techniky.

349 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #NATO #Jens Stoltenberg #Sergej Lavrov