Islamisti sľubujú nové útoky: Kresťania v Európe budú žiť v hrôze a neistote

Hovorca radikálov z Islamského štátu Abú Muhammad Adnání vyzval moslimov, ktorí žijú v západných krajinách, k ďalším útokom. Každý, komu sa naskytne príležitosť preliať krv, má tak urobiť, vyhlásil.

26.01.2015 18:20
Islamský štát, Irak Foto:
Radikáli z Islamského štátu vyzvali moslimov v Európe, aby všade, kde to bude možné preliali krv "križiakov", ako zvyknú nazývať európskych kresťanov.
debata (93)

Abú Muhammad Adnání na zverejnenej nahrávke ocenil teroristické útoky spáchané v poslednej dobe v Austrálii, Belgicku a najmä vo Francúzsku. V Paríži dvaja moslimskí bratia, ktorí sa hlásili k Islamskému štátu, zaútočili 7. januára na redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo a zavraždili 12 ľudí.

„Vyzývame moslimov v Európe a na neveriacom Západe, aby útočili na križiakov všade… Sľubujeme kresťanským baštám, že budú naďalej žiť v hrôze, v strachu a neistote,“ vyhlásil Adnání. „Ešte ste nič nevideli,“ vyhráža sa hovorca Islamského štátu Západu ešte horšími zverstvami.

Adnání: Kto nezabije križiaka, je nepriateľ

Adnání zároveň pohrozil moslimom, že Islamský štát bude považovať za nepriateľa každého z nich, ak sa mu naskytla príležitosť zaútočiť na „križiakov“, a neurobí tak. Hovorca džihádistov tiež pochválil strelca, ktorý vlani v októbri v Kanade zabil vojaka a potom zaútočil na parlament, kde ho zlikvidovali bezpečnostné sily.

Adnání dal tiež najavo radosť nad úmrtím saudskoarabského kráľa Abdalláha. „Moslimovia sa radujú zo smrti tohto tyrana z Arabského polostrova,“ povedal.

Prečítajte si aj článok Arabista: Európa je slepá? Žasnem, ako podceňuje islamistov z ISIL.

93 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #džihád #Islamský štát