Pri manévroch NATO havarovala grécka stíhačka, desať vojakov zahynulo

Najmenej desať mŕtvych a 13 zranených si počas manévroch NATO vyžiadala havária gréckej stíhačky F-16 na leteckej základni v Španielsku. Informoval o tom hovorca španielskeho ministerstva obrany. zo zranených je sedem v kritickom stave.

26.01.2015 19:21
NATO, stíhačka, Španielsko, havária Foto:
Stúpajúci čierny dym z gréckej stíhačky F-16, ktorá havarovala na letisku v španielskom meste Albacete počas vojenských manévrov NATO.
debata (85)

K nešťastiu došlo na základni Los Llanos v Albacete na juhovýchode Španielska, kde stroj pri štarte stratil rýchlosť a narazil do ďalších stojacich lietadiel na letiskovej ploche. Na mieste zasahujú protipožiarne a záchranárske tímy, ktoré sa snažia rozsiahly požiar uhasiť a ľudí z miesta evakuovať.

Podľa informácií španielskeho denníka El País sú medzi mŕtvymi vojaci rôznych krajín NATO, podľa nemenovaného ministerského činiteľa ide väčšinou o španielskych občanov. Cvičenia NATO sa zúčastnili vojaci ôsmich spojeneckých krajín – Belgicka, Dánska, Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie, Talianska, Španielska a Spojených štátov.

85 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #havária #NATO #stíhačka