Severovýchod USA čelí snehovej búrke, zrušili tisíce letov

Zimná búrka, ktorá sa z amerického stredozápadu presunula na severovýchod USA, zasypala oblasť Chicaga až 44 centimetrami snehu, rovnaké množstvo môže teraz napadnúť aj v Bostone.

02.02.2015 17:27
USA, sneh, búrka Foto: ,
Žena s dáždnikom kráča zasneženou ulicou na predmestí Nyack v New Yorku.
debata (9)

Od nedele bolo kvôli zlému počasiu zrušených vyše 5300 letov, napísala v pondelok agentúra AP. Snehová búrka Linus, ktorá cez víkend potrápila stredozápad, sa pomaly presunula do štátov Pensylvánia a New York a do oblasti Nové Anglicko na severovýchode Spojených štátov. V štáte New York platí vo viac ako dvadsiatich okresoch snehová výstraha.

Starosta mesta New York Bill de Blasio varoval obyvateľov, aby sa pripravili na sneh a poľadovicu, ktoré znepríjemnia dopravu do zamestnania. V pohotovosti je v meste podľa portálu weather.com vyše 500 sypačov a 1600 pluhov. Pre New York predpovedali meteorológovia desať centimetrov snehu, zároveň ale upozornili, že počas dňa sa zrážky zmenia na zmiešané s dažďom, čo kvôli mrazu môže viesť k tvorbe poľadovice.

Severovýchod USA zasiahla snehová búrka naposledy pred týždňom. Vtedy sa však nenaplnili predpovede meteorológov, ktorí očakávali „historické“ prívaly snehu.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #snehová búrka