Pri Luhansku sme zostrelili ukrajinské lietadlo, tvrdia separatisti

Ukrajinskí povstalci oznámili zostrelenie ďalšieho ukrajinského lietadla. Stroj Su-25 mala protivzdušná obrana luhanských separatistov zostreliť nad obcou Irmino, ktorá leží západne od Luhanska. Pilot sa katapultoval. Kyjev zatiaľ informácie povstalcov nepotvrdil.

03.02.2015 14:36
Ukrajina, separatisti Foto: ,
Proruskí separatisti v Donecku.
debata (107)

Separatisti už predtým ráno informovali o zostrelení iného, tentokrát prieskumného lietadla ukrajinskej armády nad Debaľcevom, strategicky významným mestom medzi Doneckom a Luhanskom. O osude posádky sa správy nezmienili. Predchádzajúce informácie separatistov o likvidácii iného ukrajinského lietadla a bojového vrtuľníka Kyjev poprel.

Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov v Kyjeve oznámil, že za posledné tri týždne si boje na východe Ukrajiny vyžiadali smrť 224 civilistov a ďalších 545 zranených. Podľa údajov OSN si od apríla minulého roka vyžiadali boje na Ukrajine 5 350 obetí.

V posledných dňoch opustili autobusmi obliehané... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Ukrajina, Debaľceve V posledných dňoch opustili autobusmi obliehané mesto Debaľcevo vyše 2-tisíc jeho obyvateľov.

„Zastávky verejnej dopravy, trhoviská, školy a jasle, nemocnice a obytné štvrte sa zmenili na bojové pole v priamom rozopore so zásadami medzinárodného práva,“ uviedol úrad komisára pre utečencov. „Zvyšuje sa aj počet osôb,ktoré kvôli ostreľovaniu museli opustiť svoje domovy. Len z Debaľceva v posledných dňoch utieklo takmer dvetisíc ľudí,“ uviedla OSN.

107 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #armáda #povstalci #Ukrajina