Islamisti údajne zaživa upálili zajatého jordánskeho pilota

Na internete sa objavil videozáznam, na ktorom je údajne vidieť, ako ozbrojenci z hnutia Islamský štát zaživa upaľujú zajatého jordánskeho pilota. Informovala o tom agentúra AFP.

03.02.2015 17:50 , aktualizované: 18:10
Maáz Kasásba, pilot, jordánsky, Jordánsko,... Foto: ,
Príbuzní zajatého pilota Maáza Kasásbu.
debata (32)

Jordánsko sa usilovalo o prepustenie pilota Maáza Kasásba a bolo pripravené vymeniť ho za väznenú extrémistku Sadžídu Rišávíovú. Rokovania sa však pred pár dňami zadrhli.

Islamisti zverejnili minulý týždeň audionahrávku, na ktoré hovoril japonský novinár Kenji Goto, tiež väznený islamistami. „Ak Sadžída Rišávíová nebude 29. januára do západu slnka podľa času v (severoirackom) Mosule pripravená na tureckej hranici na výmenu za môj život, jordánsky pilot Maáz Kasásba bude okamžite zabitý,“ hovoril.

Medzi radikálmi a jordánskymi úradmi vtedy údajne prebiehali určité vyjednávania, Ammán však chcel dôkaz, že je Kasásba stále nažive.

V sobotu večer potom islamisti zverejnili video so sťatím Kendžiho Gota. Radikál s nožom v ruke sa na zázname tiež vyhrážal Japoncom. O jordánskom pilotovi ale vtedy nepadla ani zmienka. Až teraz začali na sociálnych sieťach kolovať zábery z nového videa.

Maáz Kasásba padol do zajatia Islamského štátu, keď sa jeho lietadlo vlani v decembri zrútilo nad severom Sýrie. Islamisti tvrdia, že stroj zostrelili.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #islamisti #Pilot #Jordánsko #upálenie #Islamský štát