Sneženie trápi Slovinsko i Chorvátsko, v Albánsku sú povodne

Vlna zimného počasia v piatok po Slovinsku zasiahla i Chorvátsko, odkiaľ po celonočnom výdatnom snežení hlásia problémy v doprave.

06.02.2015 14:44
Albánsko, povodne Foto: ,
Situácia v obci Novosele v Albánsku.
debata (1)

Na všetkých cestách medzi vnútrozemím a jadranským pobrežím zakázali jazdu kamiónov, zatiaľ čo silný vietor narušil premávku trajektov. V Slovinsku zostali zatvorené desiatky škôl a kamiónovú dopravu vylúčili z väčšiny hraničných priechodov.

Pre silný vietor a sneženie prerušili prevádzku prístavu v Koperi ako aj niektoré úseky diaľnice medzi pobrežím a hlavným mestom Ľubľana. V Albánsku medzitým okolo 600 rodín muselo opustiť svoje príbytky pre povodne, ktoré si taktiež vyžiadali život 38-ročnej ženy. Voda podľa úradov zaplavila územie s rozlohou vyše 17-tisíc hektárov, pričom uhynulo približne 3500 oviec a kráv. Záchranárom okrem domácej armády a polície pomáha útvar vyslaný zo susedného Kosova.

Dopravné problémy v dôsledku snehovej víchrice vo štvrtok hlásili aj zo severu Španielska, kde policajti a vojaci museli zachraňovať okolo 400 ľudí z uviaznutých vozidiel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #povodne #Chorvátsko #Slovinsko #sneh #Albánsko