Na Ukrajine zahynulo 16 ľudí, pri Donecku vzplanula chemička

Za posledných 24 hodín zahynulo v dôsledku bojov medzi ukrajinskou armádou a proruskými separatistami na východe Ukrajiny ďalších 16 ľudí. Je medzi nimi sedem civilistov a deväť ukrajinských vojakov. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

09.02.2015 09:43 , aktualizované: 12:42
Ukrajina, vojak, tank, proruský separatista Foto: ,
Proruský rebel stráži pred bývalým ukrajinským vojenským stanovišťom neďaleko Donecka.
debata (204)

Povstalci zase oznámili zásah chemickej továrne pri ostreľovaní separatistami ovládaného mesta Doneck ukrajinskou armádou, pri ktorom bolo niekoľko ľudí zranených.

Hovorca ministerstva obrany proruskej Doneckej ľudovej republiky Eduard Basurin podľa agentúry Interfax oznámil, že chemický závod po zásahu explodoval a začal horieť. Mohutný výbuch z továrne ležiacej za mestom smerom na západ bolo údajne počuť až v centre Donecka. Podľa povstaleckých zdrojov bol však požiar už uhasený a nepredstavuje žiadne riziko pre obyvateľov mesta.

Ukrajinská armáda uviedla, že najintenzívnejšie strety sú naďalej hlásené od strategického mesta Debaľceve, významné železničné a cestné križovatky sa nachádza severovýchodne od Donecka.

Sedem civilistov prišlo za uplynulý deň o život pri ostreľovaní miest Avdijivka a Debaľceve, uviedol šéf regionálnej polície vernej Kyjevu Vjačeslav Abroskin na svojom facebookovom účte.

Ukrajinský armádny hovorca Vladyslav Selezňov oznámil, že separatisti zaútočili za uplynulý deň na vládne sily v stovke rôznych prípadov.

Na východe Ukrajiny teraz zúria najtvrdšie boje od vlaňajšieho septembra, keď bolo uzavreté prímerie, ktoré však strany nedodržiavajú.

204 debata chyba
Viac na túto tému: #doneck #Ukrajina #kríza na Ukrajine #proruskí separatisti