V Marseille na seba strieľali gangy, zasahovala polícia

V Marseille na juhu Francúzska ráno vypukla prestrelka medzi drogovými gangami, prietrž jej urobil až rozsiahly zásah s účasťou stovky príslušníkov bezpečnostných síl.

09.02.2015 12:23 , aktualizované: 21:50
Marseille Foto:
Marseille
debata (2)

Terčom streľby sa po príchode stali aj policajti, ale nikto nebol zranený. Uviedla to francúzske médiá, podľa ktorých sa strieľalo aj útočnými puškami AK-47 (kalašnikov). Popoludní policajná akcia skončila.

Násilie vypuklo okolo 9:00 na sídlisku Castellane, keď tam zaútočilo päť až desať mladíkov v čiernych odevoch s nepriestrelnými vestami a s kuklami na hlave. Podľa niektorých informácií sa snažili obsadiť priekupnícke stredisko drog konkurenčného gan­gu.

Na privolaných policajtov vraj strieľal z jednej výškovej budovy aj muž vyzbrojený ostreľovačskou puškou. Bezpečnostné sily oblasť incidentu uzavreli a zabezpečili aj neďalekú školu, do ktorej evakuovali deti zo škôlky, ktorá mohla byť ohrozená.

Polícia pri zásahu prehľadala niekoľko bytov a podľa oznámenia ministra vnútra Bernarda Cazeneuvea, ktorého citoval denník Le Provence, objavila skrýšu zbraní, v ktorej bolo sedem kalašnikovov, a tiež niekoľko kilogramov narkotík.

Podľa denníka Le Provence sa zásahové sily z oblasti incidentu stiahli po 15:00. Na mieste zostala len menšia skupina, ktorá má ďalej zaisťovať bezpečnosť.

Pri operácii nebol nikto zadržaný, ale vyšetrovatelia v prehľadaných objektoch zaistili stopy DNA. S ich pomocou bude polícia pátrať po osobách podozrivých z kriminality.

Násilie gangov vypuklo v čase, keď sa do Marseille vybral na návštevu premiér Manuel Valls s ministrom vnútra Cazeneuvom. Podľa webu týždenníka Le Point prišli chváliť dobré výsledky pri zabezpečovaní bezpečnosti v Marseille.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #streľba #marseille #ozbrojenci #incident