Nepáčili sa jej oriešky, tak stopla lietadlo. Odsedí si za to rok

Súd v juhokórejskom Soule vo štvrtok vyniesol verdikt nad dcérou šéfa leteckej spoločnosti Korean Air, ktorá v decembri donútila lietadlo pripravujúce sa na odlet z New Yorku k návratu.

12.02.2015 21:24
Južná Kórea, Heather Cho, auerolinky Foto: ,
Verejnosť zostala pobúrená konaním dcéry majiteľa aeroliniek. Orechy jej naservírovali v pôvodnom balení a nie na tanieriku. Žiadala okamžite stiahnuť z letu vedúcu posádky.
debata (9)

Soulský súd správanie Heather Cho ohodnotil ročným trestom odňatia slobody. Prípad sa stal široko medializovaný nielen pre dôvod jej konania, ale aj ako dôkaz pohŕdavého správania členov majetných rodinných klanov v krajine.

Verejnosť zostala pobúrená jej konaním v reakcii na spôsob podania makadamových orechov krátko pred vzletom stroja. Tie jej naservírovali v pôvodnom balení a nie na tanieriku. Výsledkom bola jej požiadavka okamžite stiahnuť z letu vedúcu posádky, s ktorou sa v priestoroch prvej triedy dostala do fyzickej konfrontácie a donútila ju na kolenách prosiť o odpustenie.

Prokuratúra jednu z najbohatších žien v Južnej Kórei obvinila z vynútenej zmeny letu či bránenia kapitánovi stroja v jeho výkone povolania a žiadala pre ňu tri roky väzenia.

Do väzby ju vzali koncom decembra. Ôsmimi mesiacmi väzenia súd potrestal aj jedného z vedúcich predstaviteľov vlajkovej leteckej spoločnosti, ktorý sa snažil mariť vyšetrovanie.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #lietadlo #Soul #rozsudok #oriešky