Na Donbas v nedeľu dorazí ďalší ruský konvoj s pomocou

Rusko zostavilo nový konvoj s humanitárnou pomocou pre východnú Ukrajinu, oznámila agentúra TASS s odvolaním sa na pracovníkov ruského ministerstva pre mimoriadne situácie. Okolo 170 nákladných automobilov je pripravených v Rostovskej oblasti, ktorá susedí s Ukrajinou, do Donecka a Luhanska majú doraziť v nedeľu na poludnie.

14.02.2015 15:08
konvoj Foto: ,
Na Ukrajinu dorazí ďalší humanitárny konvoj z Ruska.
debata (59)

Už trinásty humanitárny konvoj má podľa hovorcu ruského ministerstva prepraviť na Donbas 1,8 tony potravín a liekov, skriptá pre poslucháčov doneckej univerzity, stavebný materiál a ďalšie životne dôležité potreby.

Ukrajina vysielanie ruských konvojov kritizuje. Podľa Kyjeva ide o skrytú podporu separatistov a o doplňovanie zásob bojových jednotiek, ktoré operujú proti vojakom ukrajinskej armády. Ukrajinské i ruské médiá priniesli navyše mnoho svedectiev o tom, že ruská humanitárna pomoc sa k tým, čo ju potrebujú, dostáva len časť, tovaru sa zmocňujú priekupníci a predáva sa na čiernom trhu.

Kolóna prekročí hranice len niekoľko hodín po tom, čo má na Donbase vstúpiť do platnosti prímerie, ktoré je hlavným bodom minských dohôd, na ktorých sa v trestu a štvrtok v Minsku dohodli najvyšší predstavitelia Nemecka, Francúzska, Ukrajiny a Ruska.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #humanitárny konvoj