Elektrina zabíjala počas karnevalu v Haiti a Brazílii

Oslavy karnevalu v karibskom štáte Haiti a v Brazílii sa v utorok skončili tragicky, keď ľudia v alegorických vozoch neprežili dotyk s elektrickými vedeniami nad ulicami.

17.02.2015 18:51
Karneval, Haiti Foto: ,
Ulica, na ktorej elektrický prúd zasiahol ľudí počas fašiangového sprievodu v Port-au-Prince.
debata (1)

Podľa koordinátorky haitského úradu civilnej ochrany Nadie Lochardovej v centre Port-au-Prince takto zahynulo najmenej 20 ľudí, zatiaľ čo ďalších 46 vyviazlo so zraneniami. Svedkovia uvádzajú, že nehoda postihla voz patriaci miestnej hip-hopovej skupine Barikad Crew, keď sa osoba stojaca navrchu pokúsila nadvihnúť drôty pod napätím pomocou palice. V dave okolostojacich vypukla panika a mestskú nemocnicu následne okrem postihnutých zaplnili aj stovky ľudí hľadajúcich svojich príbuzných.

Z brazílskeho mesta Nova Iguaçu pri Riu de Janeiro hlásili usmrtenie najmenej troch ľudí v alegorickom voze s reproduktormi, ktorý takisto prišiel do styku s elektrickým vedením. Podľa miestnych hasičov minimálne jedného ďalšieho človeka odviezli do nemocnice a troch ošetrili priamo na mieste. Ani jeden zo zranených zrejme nie je v ohrození života.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Haiti #karneval