Istanbul je pod snehom, lety už obnovili

Husté sneženie v stredu skomplikovalo život miliónom ľudí v západotureckom Istanbule. Miestne medzinárodné letisko okolo 12:00 SEČ obnovilo po takmer troch hodinách prevádzku.

18.02.2015 12:06 , aktualizované: 13:08
Istanbul, sneh Foto: ,
Selfie v zasneženom centre Istanbulu.
debata (1)

Kvôli búrke, ktorá priniesla v priebehu dvoch dní až 60 centimetrov snehu, zostali v stredu v metropole na Bospore uzavreté všetky školy. Dočasne bola tiež prerušená prevádzka prievozu medzi európskou a ázijskou časťou mesta. V uliciach kolabovala doprava, podľa tureckých médií sa od utorkového večera v Istanbule a bezprostrednom okolí stalo na 840 nehôd. Aspoň jedna osoba pritom zahynula.

Spoločnosť Turkish Airlines, štvrtý najväčší európsky letecký dopravca, zrušil podľa agentúry Reuters viac ako 300 letov plánovaných na Atatürkovom letisku na stredu a na štvrtok. Ďalšie spoje zrušil aj nízkonákladový prepravca Pegasus, ktorý lieta na menšie letisko v ázijskej časti Istanbulu.

Podľa meteorológov prestane snežiť až vo štvrtok dopoludnia, navečer by sa však potom husté sneženie malo vrátiť a vydržať by mohlo až do piatku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lety #Istanbul #snehová búrka