Kvôli silným mrazom zomrelo v USA najmenej 23 ľudí

Kvôli silným mrazom a sneženiu zahynulo v USA v posledných dňoch najmenej 23 ľudí. Informovala o tom televízna stanica CNN, podľa ktorej väčšina obetí zomrela v dôsledku podchladenia a dopravných nehôd v štáte Tennessee.

21.02.2015 18:02
Tennessee, zima, sneh, mráz, počasie, USA Foto: ,
Zima v New Yorku.
debata (5)

Terajšie teploty na východe Spojených štátov sú častokrát najnižšie za posledné desaťročia a mráz sužuje túto oblasť aj v sobotu. V niektorých štátoch sa očakávajú aj nové prívaly snehu.

Zima v USA, sneh v Tennessee. Foto: SITA/AP, Stephen Savoia
Tennessee, zima, sneh, mráz, počasie, USA Zima v USA, sneh v Tennessee.

Najtragickejší dopad mali teploty siahajúce k mínus 30 stupňom v Tennessee, kde podľa úradov zomrelo na podchladenie najmenej sedem ľudí. Rovnaký počet obetí registrovala polícia v dôsledku nehôd na cestách, ktoré mnohokrát pokrýva vrstva ľadu.

Zima v Tennessee. Foto: SITA/AP, Dan Henry
Tennessee, zima, sneh, mráz, počasie, USA Zima v Tennessee.

Podľa meteorológov platí v súčasnosti varovanie pred mrazmi pre oblasť východného pobrežia a Stredozápadu, ktorú obýva dohormady 125 miliónov ľudí. V niektorých štátoch môžu v priebehu dneška klesnúť teploty až k 40 stupňom pod nulou.

Zima v Nashville. Foto: SITA/AP, Mark Humphrey
Tennessee, zima, sneh, mráz, počasie, USA Zima v Nashville.

Mráz nasleduje po snehových a ľadových búrkach z minulého týždňa, na ktoré by v priebehu víkendu malo na niektorých miestach – napríklad v štátoch Kentucky či Ohio – nadviazať ďalšie sneženie.

Na budúci dni predpoveď hlási tiež dážď so snehom a mrznúci dážď.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #USA #teploty #mŕtvi #mráz #zima