Zneužíva Boko Haram unesených na atentáty? V Nigérii zabíjalo len 10-ročné dievča

Samovražedná útočníka, ktorá nemala pravdepodobne viac ako desať rokov, sa v nedeľu odpálila na trhovisku na severovýchode Nigérie v meste Potiskum. Zabila minimálne päť ľudí vrátane seba a vážne zranila ďalších 46.

23.02.2015 11:39
Boko Haram Foto:
Posledný útok v Nigérii vyvoláva obavy, že islamisti z Boko Haram zneužívajú unesené obete na páchanie samovražedných atentátov.
debata

Podľa jedného zo zachránených dievča nemalo viac ako desať rokov. Na trh sa doviezlo v taxíku (rikši) a pred útokom predávalo mobilné telefóny a príslušenstvo. K útoku sa nikto neprihlásil, nápadne však pripomína bombové útoky militantov z nigérijskej radikálnej islamistickej skupiny Boko Haram a vyvoláva tak obavy, že militanti zneužívajú na atentáty unesené obete.

Povstanie islamistov na severovýchode Nigérie trvá už šiesty rok a vyžiadalo si tisíce obetí na životoch. Nigéria, Čad, Kamerun a Niger nedávno sformovali vojenskú koalíciu proti islamským militantom. V súčasnosti je nigérijská armáda na postupe, minulý týždeň od extrémistov získala severovýchodné mestá Baga, Monguno a Marte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boko Haram #Nigéria #samovražedná atentátnička