Útok v Charkove má štvrtú obeť, zomrel 18-ročný študent

Počet obetí nedeľňajšieho útoku na demonštrácii v Charkove stúpol na štyri. V nemocnici ráno zomrel 18-ročný študent. Informovala o tom agentúra Unian s odvolaním sa na poradcu ukrajinského ministra vnútra.

24.02.2015 10:04
Ukrajina, Charkov Foto: ,
Jedna z obetí teroristického útoku v Charkove, ktorá zahynula priamo na mieste.
debata (7)

Atentát na účastníkov spomienkového pochodu Kyjev pripisuje Rusku, ktoré údajne vycvičilo štyroch zadržaných Ukrajincov, ktorí sú z útoku podozriví.

„Stal sa štvrtým Charkovčanom, ktorý sa ničím neprevinil a ktorý zahynul rukou teroristickej organizácie Charkovskí partizáni,“ uviedol Anton Heraščenko. Podľa poradcu je v charkovských nemocniciach ešte deväť zranených.

Silná explózia otriasla Charkovom počas nedeľňajšieho pochodu, keď aktivisti s ukrajinskými vlajkami prechádzali centrom mesta. Pochodu sa zúčastnilo asi 500 ľudí. O život už v nedeľu prišli policajný dôstojník a občiansky aktivista, v pondelok pribudla tretia obeť – pätnásťročný chlapec, ktorý utrpel vážne zranenia lebky a bol v kóme.

Polícia krátko po explózii zadržala štyroch podozrivých, boli to Ukrajinci. Skupina podľa tajomníka ukrajinskej bezpečnostnej rady Oleksandra Turčynova absolvovala výcvik v Belgorode v Rusku. Zadržaným zabavili zbrane, údajne pripravovali aj ďalšie útoky v meste, na miestne trhovisko a klub, v ktorom sa schádzajú vojaci.

Charkov je od bojového frontu s prorurskými separatistami vzdialený vyše 200 kilometrov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #atentát #teroristický útok #charkov #Ukrajina