Bombové atentáty v Bagdade majú najmenej 40 obetí

Utorkové bombové atentáty v Bagdade a okolí si vyžiadali najmenej 40 mŕtvych a desiatky zranených. Najkrvavejší bol dvojitý bombový atentát, ktorý si podľa agentúry AP na predmestí metropoly vyžiadal až 25 mŕtvych a 50 zranených. K útokom sa nikto neprihlásil, krajinu však sužujú časté atentáty sunnitských vzbúrencov.

24.02.2015 22:09
debata (4)

Dve bomby podľa polície vybuchli krátko pred zotmením v štvrti Džisr Dijála na juhovýchodnom okraji hlavného mesta. Otriasli rušnou hlavnou ulicou blízko hasičskej zbrojnice a zasiahli aj skupinu mladých mužov, ktorá opúšťala neďalekú školu.

Nálož v utorok vybuchla aj v zaparkovanom automobile v obchodnej oblasti v meste Mišada, asi 30 kilometrov severne od Bagdadu. Výbuch zabil štyroch civilistov a 12 ich zranil.

Ďalšie explózie v blízkosti reštaurácie na severozápade Bagdadu usmrtili troch civilistov a osem ich zranili.

Traja mŕtvi a deväť zranených je podľa AP bilancia ďalšieho výbuchu v komerčnej zóne na juhu Bagdadu.

Agentúra okrem toho informuje o ďalších troch bombových útokoch, ktoré sa v irackom hlavnom meste stali.

Atentáty priamo v Bagdade sú už niekoľko mesiacov menej časté. Iracké sily v poslednej dobe zaznamenali určitý úspech v boji s extrémistami z Islamského štátu, ktorý kontroluje rozsiahle severné a východné oblasti Iraku. Naposledy sa veľké atentáty v Bagdade odohrali 8. februára, keď bolo zabitých najmenej 32 ľudí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #atentát #Irak #Bomby #islamisti #Bagdad #sunniti