Strelec v Missouri podľa polície zabil sedem ľudí, potom seba

Najmenej sedem ľudí zabil a ôsmeho zranil podľa polície strelec na niekoľkých miestach amerického štátu Missouri.

27.02.2015 16:45
debata (4)

Informovala o tom agentúra AP s tým, že muž potom zrejme spáchal samovraždu. K streľbe došlo podľa policajtov na štyroch rôznych miestach neďaleko seba. Pravdepodobný strelec bol identifikovaný ako 36-ročný Joseph Jesse Aldridge a najmenej štyri z jeho obetí sú údajne jeho bratranci alebo sesternice, informovala podľa agentúry Reuters tamojšia polícia.

Motív streľby je stále predmetom vyšetrovania. Podľa jednej z policajných verzií mohla muža k činu prinútiť smrť jeho matky.

K sérii zločinov došlo v malom meste Tyrone a jeho okolí v južnej časti Missouri neďaleko hranice s Arkansasom. Sedem mŕtvych bolo nájdených v štyroch rôznych domoch. Zranený streľbu prežil a je v nemocnici. Muž, ktorý bol podľa polície zrejme útočníkom, sa pravdepodobne zastrelil v piatok nadránom miestneho času. Policajti našli jeho telo v zaparkovanom aute v inom okrese štátu Missouri.

Podľa miestneho koronera Toma Whittakera nie sú medzi obeťami žiadne deti. Koroner povedal médiám, že polícia našla vo Strelcovom dome jeho mŕtvu matku, ktorá zomrela prirodzenou smrťou pred najmenej 24 hodinami. Hoci policajti motív streľby ešte neobjasnili, podľa Whittakera môže súvisieť práve s tým, že „prišiel domov, našiel ju (matku) mŕtvu a potom z nejakého dôvodu začal besnieť a vydal sa zabíjať“.

Policajtov na streľbu prvýkrát upozornila žena z Tyrone, ktorá vo štvrtok okolo 22:15 miestneho času (05:15 SEČ) zavolala na núdzovú linku s tým, že vo svojom dome počula výstrely a že utiekla k susedom. Policajti našli na mieste prvé dve mŕtve telá. Ďalších päť obetí objavili v troch domoch Tyrone a jeho okolí.

Policajti počas noci obchádzali domy v meste a upozorňovali miestnych obyvateľov, aby sa zabezpečili vnútri. Páchateľ však podľa médií zrejme nemal komplica.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #USA #streľba #mŕtvi #strelec