Taliansko zasiahli prudké dažde a víchrica, vyžiadali si už tri obete

Už tri obete si vyžiadali výdatné dažde, ktoré sprevádza veľmi silný vietor, v regiónoch stredného a južného Talianska. Informujú o tom talianske médiá.

05.03.2015 14:28 , aktualizované: 19:50
debata

Najhoršia je situácia v Toskánsku, kde prvú z obetí zabil kus uvoľnenej skaly, ktorý dopadol na jej auto. V regióne Marche zomrela jedna žena, na ktorú spadol strom, ktorý vyvrátil silný vietor.

Štyridsaťjedenročný muž zahynul neďaleko mesta Lucca, ktoré leží asi 60 kilometrov západne od Florencie. Autom prechádzal popod sklaný masív práve v okamihu, keď sa z neho v dôsledku silných dažďov uvoľnil obrovský kus kameňa. Muž zomrel na mieste, jeho spolujazdkyňa vyviazla bez zranení.

Druhú obeť zabil padajúci strom neďaleko mesta Urbino, asi 70 kilometrov východne od Florencie. Žena práve vystúpila z autobusu na ceste do práce, keď silný náraz vetra strom vyvrátil. V meste Figline Valdarno pri Florencii zranil padajúci betónový stĺp päť ľudí.

Úrady v Toskánku uzavreli niektoré časti ciest, zrušili aj niekoľko letov z Florencie a prerušili aj dopravu na ostrov Elba. V niekoľkých toskánskych provinciách zostali zatvorené školy.

Komplikácie v doprave spôsobilo počasie aj v okolí Ríma, i v samotnej talianskej metropole. Cesty tam blokujú popadané stromy i lokálne záplavy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #počasie #víchrica #dažde