Islamisti zverejnili popravu izraelského rukojemníka, zastrelilo ho dieťa

Militanti z extrémistickej skupiny Islamský štát zverejnili na internete videozáznam zobrazujúci usmrtenie zadržiavaného izraelského Araba, ktorého označovali za špióna pracujúceho pre tajnú službu Mosad.

10.03.2015 23:05
Islamský štát, poprava rukojemníka, Muhammad... Foto:
Rukojemníka Muhammada Musaláma zastrelí dieťa z radov radikálov Islamského štátu.
debata (21)

Mladý muž identifikovaný ako Muhammad Musallam (19) pôvodom z východného Jeruzalema na záberoch najskôr sedí v miestnosti oblečený v oranžovej kombinéze a rozpráva o tom, ako sa nechal naverbovať a vycvičiť izraelskými spravodajskými agentmi.

Následne ho vedú na pole, kde ho popraví strelou do hlavy dieťa, ktoré starší, francúzsky hovoriaci bojovník nazýva jedným z „mláďat kalifátu“.

„Židia, Alah nás obdaroval možnosťou zabíjať vašich bratov na francúzskej pôde,“ povedal na nahrávke muž, čím zjavne narážal na útok na židovský kóšer obchod v Paríži, pri ktorom v januári zahynuli štyria ľudia. Muž tiež varuje, že bojovníci Islamského štátu čoskoro „oslobodia Jeruzalem“. Chlapec po týchto slovách vedľa stojaceho muža predstúpil pred Musallama a strelil ho do hlavy.

Militanti o zadržaní Musallama informovali ešte v prvej polovici februára, keď zverejnili jeho priznanie sa k špionáži. Rodina Izraelčania rovnako ako aj tamojší predstavitelia popierali, že by pracoval pre Mosad. Musallam podľa rodičov zmizol v októbri po tom, čo vycestoval do Turecka ako turista.

Nahrávka sa objavila na oficiálnych účtoch Islamského štátu na sociálnych sieťach. Izraelské úrady o existencii najnovšieho videa vedia, nemôžu vraj však zatiaľ poskytnúť žiadne informácie o jeho pravosti.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #poprava #rukojemník #Islamský štát