Kremeľ chce tlmiť špekulácie o Putinovom zdraví, zverejnil nové fotky

Kremeľ po špekuláciách o zdravotnom stave ruského prezidenta Vladimira Putina zverejnil fotografie z jeho piatkového rokovania a tiež vyhlásil, že prezidentova zrušená cesta do Kazachstanu z tohto týždňa sa uskutoční v pondelok 16. marca. Zábery z Putinovej schôdzky odvysielala aj ruská štátna televízia.

13.03.2015 12:14 , aktualizované: 13:35
debata (154)
Na webovej stránke Kremľa zverejnili nové... Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin Na webovej stránke Kremľa zverejnili nové zábery prezidenta Vladimira Putina, ktorými chce vyvrátiť špekulácie o zlom zdravotnom stave hlavy štátu.

Fakt, že sa hlava Ruskej federácie zhruba týždeň neukázala na verejnosti a že odriekla návštevu Kazachstanu, vyvolal v ruských i svetových médiách otázky o Putinovom zdravotnom stave. Špekulovalo sa aj o tom, že Putin mohol prekonať mozgovú mŕtvicu. Kremeľ tieto správy poprel s tým, že prezident je zdravý a že fámy sú dôsledkom jarnej únavy novinárov.

Informácie na webe Kremľa o Putinovom stretnutí so šéfom Najvyššieho súdu Vjačeslavom Lebedevom uvádzajú, že rokovanie sa konalo v prezidentskej rezidencii Novo-Ogarjovo na predmestí Moskvy. V roku 2012 Putin vyhlásil, že sa bude snažiť toto sídlo využívať pre svoju prácu častejšie, aby uľavil hustej moskovskej doprave. Dopravné uzávierky a obmedzenia súvisiace s presunom prezidentskej kolóny vraj totiž cestnú dopravu v ruskej metropole ešte viac zaťažujú.

Po anexii Krymu je Putin národný hrdina

Ruskí novinári sledujú hlavu štátu na každom kroku a tlačový odbor Kremľa obvykle neváha o Putinových aktivitách obšírne informovať. Politik je v Rusku na vrchole svojej popularity, po anexii Krymu sa v očiach vlasteneckých Rusov stal národným hrdinom. Teraz sa však pred kamerami a objektívmi novinárov už týždeň neobjavil, čo vyvolalo špekulácie o prezidentovom zdraví.

K šíreniu nepotvrdených správ prispel aj fakt, že Putin zrušil astanskú schôdzku so svojimi kolegami z Kazachstanu a Bieloruska Nursultanom Nazarbajevom a Alexandrom Lukašenkom. Moskva to nijako nevysvetlila, správy o Putinovej chorobe však poprela.

Ruský premiér sa podľa oznámenia Kremľa v pondelok stretne s kirgizským prezidentom.

154 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #médiá #Vladimir Putin