Nehoda autobusu v Brazílii si vyžiadala 51 mŕtvych

Najmenej 51 ľudí zahynulo pri nehode autobusu na juhu Brazílie. Vozidlo s cestujúcimi sa zrútilo zo 40-metrového zrázu blízkosti mesta Joinville v štáte Santa Catarina. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP.

15.03.2015 08:10 , aktualizované: 11:20
debata (1)

Príčiny havárie zatiaľ nie sú známe. Podľa niektorých brazílskych zdrojov vodič stratil kontrolu nad vozidlom v zákrute. Polícia pracuje tiež s verziou, že autobusu zlyhali brzdy.

K nešťastiu došlo v sobotu večer v horskej oblasti vyhľadávanej turistami. Zložitý prístup na zalesnený zráz, kam zájazdový autobus spadol, komplikujú záchranné práce, uviedol hovorca miestnej vlády.

Záchranári oznámili, že 12 ľudí, ktorí prežili, hospitalizovali v mestách Joinville a Campo Alegre. Iné zdroje uvádzajú, že záchranári našli šiestich živých.

Brazília má jedny z najnebezpeč­nejších ciest na svete. Napriek ekonomickému rastu, ktorý sa spomalil až v posledných rokoch, krajina urobila len málo pre zlepšenie svojej slabej infraštruktúry. Na stotisíc obyvateľov tam pripadá ročne priemerne 18 obetí dopravných nehôd, čo je takmer dvojnásobne viac ako vo vyspelých krajinách.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #autobus #nešťastie #mŕtvi