V USA mladý sused dobodal tri barmské deti vrátane kojenca

Len 18-ročný mladík zaútočil v americkom štáte Severná Karolína na susedskú barmskú rodinu. Zabil tri deti a zranil ďalších dvoch ľudí. Mladík, ktorý na deti a ich matku zaútočil nožom, pochádzal tiež z miestnej barmskej komunity a svoje obete poznal.

18.03.2015 22:14
Severná Karolína, útok nožom Foto:
Polícia zverejnila fotografiu 18-ročného Eh Lar Doh Htooa, ktorý dobodal tri deti.
debata (10)

Najmladšie dobodané dieťa malo len rok, informovala polícia, ktorá útočníka zadržala. Motív útoku zatiaľ nepozná.

K tragédii došlo v 30-tisícovom meste New Bern neďaleko atlantického pobrežia, v ktorom žije približne dvojtisícová komunita barmských utečencov. Policajti po núdzovom volaní prišli v noci na stredu do domu obetí, kde zadržali mladíka s nožom v ruke. „Úplne sa podvolil ich príkazom,“ uviedol šéf polície Toussaint Summer Jr.

Policajti našli na mieste telá troch chlapcov vo veku jeden, päť a dvanásť rokov a tiež zranené 14-ročné dievča a matku zavraždených chlapcov. Obe po ošetrení neskôr prepustili z nemocnice.

K zločinu došlo v štvrti, kde žije mnoho emigrantov z Barmy a ďalších krajín juhovýchodnej Ázie. Podľa miestnych úradov začali prichádzať pred 15 rokmi. Vzťahy medzi nimi sú vraj pokojné a podobný tragický čin si nepamätajú. Motív mladíka, ktorý sa už vo štvrtok postaví pred súd, polícia zatiaľ nezistila.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #útok nožom #Severná Karolína