Medzi obeťami útoku v tuniskom múzeu sú aj traja Poliaci

Poľské ministerstvo zahraničia v piatok uviedlo, že pri útoku na tuniské národné múzeum zahynuli traja poľskí turisti a ďalšia desiatka Poliakov utrpela zranenia. Ešte vo štvrtok ministerstvo potvrdilo dvoch mŕtvych a jedného nezvestného občana.

20.03.2015 20:26
debata

Stredajší útok na predmestí Tunisu si celkovo vyžiadal 23 mŕtvych vrátane 20 zahraničných turistov a desiatky zranených. Medzi obeťami je 17 pasažierov dvoch stredomorských výletných lodí MSC Splendida a Costa Fascinosa, konkrétne traja Francúzi, traja Japonci, dvaja Španieli, dvaja Kolumbijčania, jeden Brit, jeden Belgičan, štyria Taliani a jeden Rus.

Ozbrojenci spustili v stredu paľbu na turistov vystupujúcich z autobusov pred tuniským národným múzeom, pričom zabili 23 ľudí, z toho 20 zahraničných turistov. Ďalších držali ako rukojemníkov vo vnútri múzea, kam utiekli.

Bezpečnostné sily vtrhli do múzea Bárdú (Le Bardo) neďaleko parlamentu v centre Tunisu o dve hodiny neskôr, zabili dvoch militantov ozbrojených kalašnikovmi a oslobodili všetkých rukojemníkov.

K útoku, ktorý je považovaný za najhorší v krajine od útoku na synagógu na ostrove Džerba v roku 2002, sa vo štvrtok priznala organizácia Islamský štát (IŠ).

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Poliaci #Tunisko #Tunis #Islamskí štát