Na východe Ukrajiny vraj do bojov zasahujú aj ťažké zbrane

Velenie ukrajinskej armády a proruskí separatisti v Donbase na východe krajiny sa vzájomne obvinili, že napriek dohode prímeria nasadzujú do bojov aj ťažké zbrane, ktoré podľa mierových dohôd mali byť stiahnuté z frontu.

23.03.2015 09:07
Ukrajina, proruskí separatisti, Doneck Foto: ,
Proruskí separatisti v Donecku.
debata (20)

V Odese na juhu Ukrajiny počas noci z nedele na pondelok explózia zničila kanceláriu prokyjevskej aktivistky, podľa ministerstva vnútra nikto nebol zranený.

„Počas uplynulej noci protivník od ôsmej večer do piatej hodiny ráno ostreľoval pozície našich vojsk,“ ohlásila armáda podľa agentúry Interfax-Ukrajina.

Separatisti podľa komuniké viedli paľbu nielen z ručných zbraní, ale aj z mínometov, tankov aj raketometov. Terčom ich paľby sa stala dedina Orechovo v Luhanskej oblasti.

Z mínometov sa zasa strieľalo pri doneckom letisku. Vojaci tiež odrazili ďalší útok na Šyrokyne pri Mariupole neďaleko Azovského mora.

Dohromady povstalci len počas noci podľa armády porušili prímerie v 17 prípadoch.

Naopak, podľa povstaleckého serveru Novorosinform, ukrajinská armáda v nedeľu zasiahla delostreleckou paľbou stanicu v hlavnej povstaleckej bašte, Donecku, a vážne je poškodila.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #doneck #Ukrajina #kríza na Ukrajine #proruskí separatisti #ťažké zbrane