Thajský premiér varoval médiá, že môže dať novinárov popraviť

Šéf thajskej chunty Prajut Čan-oča slovne napadol novinárov, pričom vyhlásil, že by jednoducho popravil tých, čo neinformujú pravdivo. Už vo februári Prajut médiám pohrozil, že má moc ich dať zavrieť. V stredu však zaujal ešte tvrdší postoj.

25.03.2015 13:44
debata (1)

„Pravdepodobne ich jednoducho popravíme,“ povedal šéf chunty bez náznaku úsmevu, keď sa ho novinári pýtali, ako by vláda pristupovala k tým, čo sa nedržia oficiálnej línie. „Nemusíte podporovať vládu, ale máte informovať pravdivo,“ podotkol bývalý šéf armády. Novinárom povedal, aby svojím písaním podporovali národné zmierenie v kráľovstve.

Armáda uskutočnila 22. mája v Thajsku prevrat a zvrhla legálne zvolenú vládu. Podľa vlastných údajov tak urobila s cieľom nastoliť v krajine po sedemmesačných nepokojoch poriadok. Štyri dni po prevrate thajský kráľ Pchúmipchón Adundét oficiálne vymenoval šéfa armády generála Prajuta Čana-oču za premiéra, konkrétne za predsedu Národnej rady pre mier a poriadok.

Kríza, ktorá sa začala v novembri, si vyžiadala 28 obetí a stovky zranených. Thajsko sa zmieta v politickej nestabilite už viac ako sedem rokov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #premiér #hrozba #poprava #Thajsko #novinári