Ukrajinská armáda hlási štyroch zranených vojakov

Incidenty s proruskými separatistami v Donbase na východe Ukrajiny si počas uplynulých 24 hodín nevyžiadali žiadnych mŕtvych, avšak štyria vojaci vládnych síl utrpeli zranenia. Oznámil to v stredu armádny hovorca Andrij Lysenko.

25.03.2015 14:39
Ukrajina, mariupol, doneck, ukrajinská vlajka,... Foto: ,
Obyvatelia Mariupolu, v Doneckom regióne, protestujú proti vojne.
debata (16)

„Provokácie separatistov“ sa podľa hovorcu odohrávali prakticky po celej frontovej línii. „Tradične nepokojne bolo v okolí doneckého letiska. Tam sme zaznamenali polovičku zo všetkých prípadov porušenia pokoja zbraní povstalcami,“ povedal Lysenko. Nepriateľ podľa neho viedol paľbu aj z tankov, mínometov a protilietadlových kanónov, avšak pripustil, že nepriateľské delá tentokrát mlčali.

Naopak, separatisti obvinili armádu, že v stredu ostreľovala z diel mesto Horlivka; obete nie sú dosiaľ hlásené. Hnutie odporu proti kyjevskému režimu sa podľa serveru Novorosinform naopak prihlásilo k zostreleniu ukrajinského bojového vrtuľníka Mi-24, ktorý sa v utorok zrútil počas letu z Kyjeva do Ľvova na západe krajiny.

„(…) vrtuľníky len tak nepadajú (…) a môžeme potvrdiť, že partizáni sa vyskytujú nielen v Charkovskej a Odeskej oblasti. Kyjev, Ľvov – nemyslite si, že sa vám podarí uniknúť spravodlivému trestu. Toto je len začiatok!“ uviedli „ľudoví partizáni“ podľa portálu.

Kyjevskí sociológovia medzitým podľa agentúry Unian dospeli ku znepokojujúcim poznatkom ohľadom úspešnosti ruskej propagandy, ktorej vraj vo veľkej miere okrem Donbasu podlieha aj populácia Charkovskej a Odeskej oblasti, na rozdiel od minimálneho vplyvu na západe krajiny.

Konflikt na východnej Ukrajine, ktorý trvá už takmer rok, si vyžiadal vyše 6-tisíc ľudských životov.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľvov #doneck #Ukrajina #kríza na Ukrajine