USA uvalili sankcie na charitu, ktorá financovala terorizmus

Spojené štáty a Saudská Arábia v utorok uvalili spoločné sankcie na pakistanskú charitatívnu organizáciu, ktorá údajne pod zámienkou humanitárnej činnosti financovala radikálnych islamistov v Afganistane a Pakistane. S odvolaním sa na americké ministerstvo financií o tom informovala agentúra AP.

07.04.2015 21:01
debata (14)

Charitatívna nadácia Al-Furkan, ktorej sa trest týka, podľa amerického ministerstva financií už v minulosti aspoň raz zmenila svoje meno, aby unikla skôr hroziacim sankciám.

„Budeme aj naďalej odhaľovať tých, ktorí financujú terorizmus, obzvlášť ak sa schovávajú za humanitárne organizácie,“ uviedol zástupca ministerstva pre boj s terorizmom Adam Szubin. Organizácia Al-Furkan údajne posielala peniaze vybrané na dobročinné účely, okrem iného teroristickej organizácii Al-Kajdá či afganskému radikálnemu hnutiu Taliban.

Spoločné sankcie zamedzia organizácii Al-Furkan prístup na americký finančný trh, zmrazí jej vklady na účtoch v USA aj Saudskej Arábii a znemožnia občanom oboch krajín s nadáciou obchodovať.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #sankcie #financovanie #nadácia