Chcela byť zaujímavá na internete, tak pomaly zabíjala syna. Dostala doživotie

Američanku, ktorá svojmu synovi spôsobila otravu soľou, odsúdil súd na doživotie s možnosťou prepustenia po 20 rokoch. Žena o "záhadnej chorobe" chlapca písala osobný blog a snažila sa na seba upútať pozornosť na sociálnych sieťach.

08.04.2015 18:37 , aktualizované: 20:30
Lacey Spearsová Foto: ,
Lacey Spears (27) si vypočula rozsudok o doživotnom treste za pomalé zabíjanie svojho vlastného syna.
debata (16)

Lacey Spearsovú (27) súd uznal za vinnú zo spáchania vraždy päťročného dieťaťa.

Podľa rozsudku svojmu synovi Garnettovi dlhodobo dávkovala nadmerné množstvo soli, čo spôsobilo, že chlapec mal neustále zhoršujúce sa zdravotné problémy. O jeho „nevysvetliteľnej“ chorobe písala blog nazvaný Garnettova cesta. Chlapec vlani zomrel.

Chlapec zomrel minulý rok v januári v mestečku Valhalla v štáte New York po tom, čo mu matka naplnila kŕmaciu trubicu smrtiacou dávkou soli. Lekári, ktorí sa o neho starali, vypovedali, že si nedokázali vysvetliť, kde sa v chlapcovom organizme vzal sodík, ktorý ho zabil. Vo zvyškoch vo vrecku, v ktorom bola strana pre Garnetta, bolo také množstvo soli, ktoré zodpovedá skoro 70 vreckám soli, ktoré podávajú v reštauráciach McDonald's, píše portál lohud.com. Spearsová o stave chlapca na blogu informovala aj počas jeho posledných dní v nemocnici.

„Počas celých piatich rokov svojho života Garnett Spears trpel opätovnými hospitalizáciami, musel sa podrobiť niekoľkým chirurgickým zákrokom a to všetko mu spôsobila osoba, ktorá ho mala najviac chrániť: jeho vlastná matka,“ povedala na adresu odsúdenej ženy žalobkyňa Janet DiFioreová.

Lacey Spearsová pridávala synčekovi do stravy... Foto: SITA/AP, Joe Larese
Lacey Spearsová Lacey Spearsová pridávala synčekovi do stravy nadmerné množstvo soli, ten vo svojich piatich rokoch zomrel. Dôvod je šokujúci, chcela byť zaujímavá na internete a písala dojímavé blogy o chorobe svojho dieťaťa.

Počas vyšetrovania Spearsová hovorila o tom, ako syn trpel mnohými choroba, vrátane Crohnovej choroby, celiakie alebo problémov s ušami.

Podľa jej slov sa Spearsová snažila upútať pozornosť ľudí na internete zverejňovaním dojímavého príbehu o „nevysvetliteľnej“ chorobe svojho syna. „Chorobu svojho dieťaťa používala na to, aby sa robila zaujímavou, pričom jej činnosť priamo viedla k smrti umučeného chlapca,“ uviedla DiFioreová.

Právnik Spearsovej vyhlásil, že jeho klientka je nevinná a zo zanedbania starostlivosti o Garnetta obvinil nemocnicu. Proti rozsudku sa chce odvolať.

Portál lohud.com napísal, že v súvislosti s prípadom Spearsovej sa hovorilo o Münchhausenovom syndróme, čo je psychická porucha, pri ktorej rodičia, spravidla matky, predstierajú u dieťaťa rôzne zdravotné problémy alebo mu ich spôsobujú.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #doživotie #Lacey Spearsová