Hirošima: Lietadlo pri pristávaní zišlo z dráhy, zranilo sa vyše 20 cestujúcich

Vyše 20 cestujúcich sa zranilo po tom, čo lietadlo Airbus A320 juhokórejských aeroliniek Asiana Airlines pri pristávaní na letisku pri Hirošime na západe Japonska vyšiel z pristávacej dráhy.

15.04.2015 08:37
Asiana Airlines, letisko, pristávanie Foto: ,
Vyše dvadsať ľudí sa zranilo počas pristávania lietadla na letisku pri Hirošime.
debata

„Z 81 ľudí na palube sa 27 zranilo, z toho 25 cestujúcich a dvaja členovia posádky,“ uviedli úrady. Podľa záchranárov nikto neutrpel vážnejšie zranenia.

Všetko prebiehalo normálne až do okamihu, keď sa pristávajúce lietadlo prudko stočilo doľava. Príčina nehody nie je zatiaľ jasná, zisťujú ju vyšetrovatelia. Počas dňa majú japonským vyšetrovateľom pomôcť juhokorejskí kolegovia.

V médiách sa už objavili špekulácie, že jedno z kolies podvozku mohlo zavadiť o anténu, a stroj sa tak dostal do šmyku. K incidentu tiež mohol prispieť dážď a hmla, aj keď nefúkal prudký vietor.

Lietadlo na pristávacej dráhe nevysvetliteľne... Foto: Reuters, KYODO
Asiana Airlines, lietadlo, pristávanie Lietadlo na pristávacej dráhe nevysvetliteľne zabočilo doľava, príčinu nehody vyšetrujú.

Podľa cestujúcich vraj na palube zavládla panika. „Objavil sa dym a vypadli kyslíkové masky. Letuška bola rozrušená. Myslela som, že zomrieme,“ povedala jedna z cestujúcich novinárom. Stroj, ktorý vzlietol z letiska Inčchon pri Soule, opustilo v Hirošime 73 cestujúcich a osem členov posádky núdzovými východmi.

Letecká spoločnosť Asiana Airlines tvrdí, že pri pristávaní sa zranilo 18 ľudí, z toho 14 Japoncov, dvaja Kórejčania a dvaja Číňania. Kvôli nehode museli letisko uzavrieť a všetky lety boli zrušené.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #letisko #pristávanie #Asiana Airlines #Airbus A320