Do Donbasu vošiel ďalší ruský konvoj, vezie vraj aj knihy

Kolóna ruských nákladných automobilov vo štvrtok doviezla do Donecka a Luhanska ďalší náklad, ktorý Moskva označuje za humanitárnu pomoc a Kyjev za kontraband pre separatistov.

16.04.2015 10:41
debata (27)

Colné odbavenie na hraničnom priechode zabezpečili vzbúrenci, podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie konvoj do Donbasu doviezol potraviny, učebnice a stavebný materiál. Nechýba vraj ani kvalitné čítanie.

Pomoc je podľa ruských médií tentoraz určená pre donbaské školy, poľnohospodárov a podniky verejného stravovania. Ukrajinské úrady tvrdia, že v nákladných kamazoch Rusi na východ krajiny dopravujú materiálnu pomoc pre povstalecké jednotky a zrejme aj zbrane a muníciu.

Agentúra Interfax vo štvrtok napísala, že do Luhanska ruský konvoj dopravil náklad pre miestnu vojenskú školu. Išlo údajne o potraviny, kancelárske potreby, bielizeň a krásnu literatúru. Študenti moskovských vojenských škôl vraj poslali svojim luhanským kolegom listy, v ktorých vyjadrujú „podporu a úprimný súcit“.

Konvoj so 120 nákladnými automobilmi priviezol podľa agentúry TASS do Donecka a Luhanska 1 400 ton nákladu. Od minulého leta je už dvadsiaty.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #humanitárny konvoj #Donecko #Luhansko #ruský konvoj