ČR: Noční vlci vymenili motorky za autá, problémy nerobia

Česká polícia zaznamenala niekoľko ľudí, ktorí sa otvorene hlásili k ruskej motorkárskej skupine Noční vlci. Zúčastnili sa spomienkach na koniec druhej svetovej vojny a po republike sa prepravujú prevažne autami.

01.05.2015 20:20
debata (618)

Na cestách sa netvoria žiadne kolóny motoriek a policajti nemuseli zasahovať u žiadnych mimoriadnych udalostí, informuje portál iDNES.cz.

Podľa hovorcu policajného prezídia Jozefa Bocána polícia na jednom zo štvrtkových pietnych aktov v Ostrave zastihla štyroch ľudí, ktorí mali na oblečení insígnie Nočných vlkov. „V žiadnom prípade to neboli osoby, ktoré by sa dostali na motorkách do Českej republiky avizovanou trasou z Ruska,“ uviedol.

Policajti tiež zaznamenali na Přerovsku pohyb áut a dvoch motoriek, ktorých posádky hlásili svoju príslušnosť k Nočným vlkom a sčasti sa do EÚ dostali z Ruska cez Poľsko.

Z Moskvy ruskí motorkári vyrazili minulú sobotu, ale po bezproblémovom prejazde Bieloruskom väčšine poľské úrady nepovolili vjazd do krajiny. Neuspela ani skupina, ktorá chcela vojsť do Litvy. Na rozdiel od týchto krajín ale Česko nechcelo znemožňovať vstup motorkárom, ktorí majú platné vízum inej krajiny v schengenskom priestore a ich príjazd je v poriadku aj podľa českej polície.

Noční vlci sa chcú dostať až do Berlína, kde si chcú uctiť vojakov červenej armády padlých pri oslobodzovaní Európy.

618 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Noční vlci